Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Listopad 2019 10:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Provaljeno u dva radna stroja

U razdoblju od 27. rujna do 17. listopada 2019., u blizini mjesta Poljanska, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dva radna stroja koji su u vlasništvima trgovačkih društava iz Đakova i Velike i otuđio gorivo i akumulatore. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje prilikom čega je utvrđeno da su se dana 8. listopada 2019., oko 19.30 sati, u Pakracu, na Trgu 76. bataljuna, verbalno i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 32 i 52 godine i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požar i oštećenje tuđe stvari

U razdoblju 16./17. listopada 2019., u mjestu Prekopakra, u Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je na neutvrđeni način zapalio drvnu masu koja se nalazila ispod stepeništa obiteljske kuće u vlasništvu 45-godišnjakinje. Tom prilikom došlo je do požara u kojem su u cijelosti izgorjela drva. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Ugrožavao promet

U četvrtak, 17. listopada 2019., oko 22 sata, u Požegi, u Ulici Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 18-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim osobnim automobilom, dok za to vrijeme nije imao osobnu iskaznicu kao niti bilo koji drugi dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog. Predviđena novčana kazna za navedene prekršaje je od 10.000,00 do 20.000,00 kuna (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje), 2.000,00 kuna (upravljanje neregistriranim osobnim automobilom) i 200,00 kuna (neposjedovanje osobne iskaznice). Također je utvrđeno da je 18-godišnjak recidivist u činjenju prometnih prekršaja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Na području PU požeško-slavonske tijekom protekla 24 sata dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u Lipiku u Ulici dr. Ante Starčevića i u mjestu Zagrađe.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.