Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 10:28

U akciji tijekom vikenda 104 prekršitelja, najbrži 108 km/h a rekorder s alkoholom 1,88 promila

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Rezultati akcije u prometu

Policijski službenici su i proteklog vikenda, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provodili mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 104 prekršaja, od čega se ističe 37 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena koncentracija je izmjerena na području PP Požega kod 43-godišnjeg vozača koji je  pod utjecajem alkohola od 1,88 promila ugrožavao promet, a  također su zatečena i četiri recidivista.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila je iznosila 108 km/h, a izmjerena je na području PP Požega, u Osječkoj ulici u Požegi, kod 19-godišnjeg vozača. Protiv njega slijedi prekršajni nalog, a predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je od 10.000,00 do 20.000,00 kuna.