Ispiši ovu stranicu
Utorak, 19 Studeni 2019 10:23

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

 

Narušavao javni red i mir

U ponedjeljak 18. studenoga 2019. oko 15 sati na cesti u mjestu Donji Emovci, 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,10 promila, prepriječio je put traktoru kojim je upravljao 58-godišnjak te na njega vikao i galamio. Protiv 67-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način narušava javni red i mir) i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a protiv 58-godišnjaka zbog vožnje neregistriranim i neosiguranim traktorom.

Dragovoljna predaja oružja i streljiva

U ponedjeljak 18. studenoga 2019. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao pušku, automatsku pušku, poluautomatsku pušku, dva spremnika za automatsku pušku i 810 komada streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učiniti svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U ponedjeljak 18. studenoga 2019. oko 11.20 sati u Kutjevu na raskrižju ulica Eugena Kvaternika i Kralja Zvonimira, 25-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije propustila teretni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila u prednji lijevi bočni dio teretnog automobila. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 38-godišnji vozač i 49-godišnji putnik iz teretnog automobila, kao i 25-godišnja vozačica protiv koje slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Štitnjak i dva bijega s mjesta prometne nesreće, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana i u Jakšiću u Kolodvorskoj ulici.