Ispiši ovu stranicu
Petak, 22 Studeni 2019 10:16

Ponovno tri prometne nesreće u danu, jedan upravljao prije stjecanja prava

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Otuđen novčanik 83-godišnjaku iz Šeovice

Tijekom jučerašnjeg dana, 83-godišnjak s područja Šeovice (Lipik), prijavio je da mu je nepoznati počinitelj (ili više njih), iz obiteljske kuće otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

61-godišnjak i 55-godišnjak narušavali javni red i mir u Lipiku

U četvrtak, 21. studenog 2019., oko 11.15 sati, u ulici Slavonskoj u Lipiku, na ulici, javni red i mir su vikom, galamom i međusobnim vrijeđanjem narušavali 61-godišnjak i 55-godišnjak protiv kojih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tri prometne nesreće, jedan upravljao prije stjecanja prava

U četvrtak 21. studenog 2019., oko 9.40 sati, u mjestu Dragović (Pakrac), 59-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar) vozilom je sletjela s kolnika u putni kanal i udarila u betonski most te se lakše ozlijedila. Njoj će bit će izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana, oko 10 sati u Velikoj, na raskrižju Trga bana Josipa Jelačića i Ulice Vladimira Nazora, 70-godišnjak koji je upravljao biciklom marke „Bike konfort“, oduzeo je prednost prolaska 84-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. U prometnoj nesreći biciklist je lakše ozlijeđen i bit će mu izdan prekršajni nalog.

Također u četvrtak, oko 10.55 sati u Pakracu, u Ulici braće Radića, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda“ daruvarskih registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u parkirani osobni automobil marke „Nissan“ daruvarskih registarskih oznaka i oštetio ga, a nakon toga napustio mjesto događaja. On je naknadno pronađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu i napuštanja mjesta događaja.

Oko 14 sati u mjestu Kutjevo, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 18-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, a kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i tijekom današnjeg dana bit će doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

Dragovoljno predao pištolj i streljivo

U četvrtak, 21. studenog 2019., na području Čaglina, građanin koji je želio ostati anoniman iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i dragovoljno predao policijskim službenicima pištolj i 208 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Sudionici u prometu – oprez!

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.