Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 08:55

Alkoholizirani 18-godišnjak bježao policiji kroz cijeli grad pa "spremljen" u policiji uz optužni prijedlog

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Ugrožavao promet

U nedjelju 21. veljače 2021. oko 22.30 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole nadzora brzine uočili osobni automobil koji se nije zaustavio na crveno svijetlo na semaforu te su ga policijski službenici pokušali zaustaviti dajući svjetlosne i zvučne signale za zaustavljanje na koje se vozač oglušio, nastavio vožnju kroz mjesto Alaginci i ulicama grada te produžio prema naselju Komušina gdje se i zastavio. Nadalje, utvrđeno je da je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,28 promila upravljao 18-godišnjak i on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Požegi u ulicama Zagrebačka i sv. Roka i u mjestu Resnik.

Pronašao i predao ručnu bombu

U subotu 20. veljače 2021. godine u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, 42-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao ručnu bombu koju je dragovoljno predao policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu. Navedena bomba je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.