Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Travanj 2021 09:44

Iz policijske bilježnice - prometne nesreće tijekom produženog blagdanskog vikenda

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Traga se za vozačem koji je oštetio osobni automobil "BMW" u Završju i napustio mjesto događaja

U nedjelju 4. travnja 2021., oko 00.15 sati, na parkirališnom prostoru u mjestu Završje (Brestovac), nepoznati vozač je nepoznatim vozilom, na neutvrđen način udario u parkirani osobni automobil marke „BMW“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 20-godišnjaka, nakon čega je napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.
Mole se eventualni svjedoci ovog događaja ili građani koji raspolažu saznanjima o ovom događaju, da se jave na telefon 192 ili osobno u najbližu Policijsku postaju.

72-godišnjak par minuta iz ponoći zatečen da upravlja "Renaultom" pod utjecajem alkohola

U nedjelju 4. travnja 2021., oko 00.10 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom nadzora prometa, zatekli 72-godišnjaka sa područja Velike Gorice, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“ zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.07 promila. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Neprilagođena brzina "Audija" i vožnja pod utjecajem alkohola uzrok još jedne prometne nesreće

U subotu 3. travnja 2021., oko 00.50 sati, u Vidovcima (Požega), 27-godišnji vozač, upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,31 promila, osobnim automobilom marke „Audi“, njemačkih nacionalnih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine, (raskrižje), prilikom skretanja udesno iz ulice Šokačke u Ulicu Stjepana Radića, izgubio nadzor nad istim i sletio sa kolnika te udario u ogradu u vlasništvu 71-godišnjaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom.

Slijetanje osobnog automobila "Peugeot"  u Gradcu

U petak 2. travnja 2021., oko 22 sata, u Ulici Stjepana Radića u Gradcu (Pleternica), 21-godišnji vozač, upravljao je osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar) izgubio nadzor nad istim i udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu Hrvatskih cesta, a potom sletio sa kolnika u putni kanal. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Nepropisnim skretanjem "Mercedesa" do prometne nesreće u Požegi

U petak, 2. travnja 2021., oko 14.40 sati, u Ulici Brune Bušića u Požegi, 54-godišnji vozač, je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao mopedom marke „Tomos“, požeških registarskih oznaka, kojemu je valjanost prometne dozvole i obveznog osiguranja istekla, a pri tome nije koristio homologiranu zaštitnu kacigu, niti mu je ista bila pravilno pričvršćena na glavi, zbog nepropisnog skretanja 53-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, brodskih registarskih oznaka, udario je prednjim dijelom mopeda u zadnji desni dio osobnog automobila. Vozaču osobnog automobila bit će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu, a vozaču mopeda zbog upravljanja prije stjecanja prava, isteka prometne dozvole i obveznog osiguranja, te nepropisnog korištenja zaštitne kacige.