Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Travanj 2021 08:09

Nepoznati počinitelji posjekli i otuđili više stabala kod Ožegovaca, a 33-godišnjak došao u policiju pod mjerama samoizolacije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Nepoznati počinitelji posjekli i otuđili više stabala kod Ožegovaca

U razdoblju od 1. studenog 2020., do 31. ožujka 2021., u šumi vlasništvo Republike Hrvatske, kojom gospodare Hrvatske šume, Uprava šuma Bjelovar, šumarija Pakrac, nedaleko mjesta Ožegovci, nepoznati počinitelj (ili više njih), je posjekao i otuđio više komada stabala graba, bagrema, trešnje, lipe, breze, bukve, johe, topole i hrasta  kitnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima, protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Pristupio u prostorije policije u Pakracu unatoč određenoj mjeri samoizolacije

U srijedu 7. travnja 2021., oko 8.50 sati, u prostorije Policijske postaje Pakrac, u Ulici Matice hrvatske u Pakracu, pristupio je 33-godišnjak, iako mu je izrečena mjera  samoizolacije. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Osnovno pravilo za osobe kojima je određena samoizolacija je da treba ostati na prijavljenoj adresi  (u kućnoj karanteni/samoizolaciji) i izbjegavati fizički bliski kontakt s drugim ljudima.  Propisana novčana kazna za one koji krše samoizolaciju je od 8.000,00 do 15.000,00 kuna.

42-godišnjak pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir u Pakracu

U srijedu, 7. travnja 2021., oko 15.10 sati, u ulici Bolničkoj u Pakracu, ispred  ugostiteljskog objekta, 42-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,35 promila, je narušavalo javni red i mir na način da je vikao i vrijeđao 19-godišnjaka, te pri tome oštetio kameru video nadzora ispred objekta. Kako je prijetila opasnost da će pod utjecajem alkohola nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.