Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Svibanj 2021 11:01

Kršili mjere izolacije i samoizolacije, vrijeđali policijske službenike, pronašli eksploziv i trotilske metke

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Kršili mjeru samoizolacije i izolacije

U petak 30. travnja 2021. oko 18.20 sati  prilikom nadzora poštivanja naloženih mjera samoizolacije policijski službenici su na ulici u mjestu Šeovica zatekli 55-godišnjaka koji se trebao nalaziti na adresi prebivališta u Lipiku.

Protiv 55-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U subotu 1. svibnja 2021. u večernjim satima u mjestu Kaptol, 30-godišnjak je boravio u ugostiteljskom objektu iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID 19-liječenje u kući (pozitivan na koronavirus) čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima.

Nakon isteka izrečene mjere slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela  „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U subotu 1. svibnja 2021. oko 19.30 sati u Požegi u Ulici kneza Mislava, 34-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio je alkotest) prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pronašao trotilske metke i plastični eksploziv

U petak 30. travnja 2021. oko 19 sati u šumskom dijelu u blizini Pleternice, 41-godišnjak je pronašao 12 komada eksplozivnih trotilskih metaka i 500 grama plastičnog eksploziva. Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljno predao streljivo

U petak 30. travnja 2021. oko 10.30 sati na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.