Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Lipanj 2021 14:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Prvoga dana lipnja, dvije prometne nesreće  sa materijalnom štetom

U utorak, 1. lipnja 2021., oko 8.55 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, 37-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Mazda“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 45-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Opel“, također požeških registarskih oznaka, koji se kretao cestom koja je prometnim pravilom određena kao cesta sa prednošću prolaska. 37-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Istoga dana, oko 9.40 sati, na državnoj cesti D-51, nedaleko mjesta Jakšić, 51-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „MAN“ s pridodanom poluprikolicom požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog pretjecanja udario je u osobni automobil marke „Ford“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 24-godišnja vozačica. Nakon prometne nesreće, vozač teretnog automobila napustio je mjesto događaja, a da oštećenoj nije ostavio ili na drugi način s istom razmijenio podatke o sebi i vozilu s kojim je počinio štetu, te je naknadno nađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog pretjecanja i napuštanja mjesta događaja.

Podsjećamo, da je i dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja, te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.