Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Svibanj 2014 13:22

Vodostaj Veličanke zbog obilne kiše predstavlja opasnost

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

JAK VJETAR NA PODRUČJU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE UZROKOVAO RUŠENJE NEKOLIKO STABALA -

POŽEGA - Na području Požeško-slavonske županije od jučer puše jak vjetar uz obilnu kišu koji je uzrokovao rušenje nekoliko stabala. U gradu Požegi sinoć oko jedan sat vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe uklonili su drvo koje je u Zrinskoj ulici vjetar srušio na kolnik.

Vatrogasci DVD-a Veliki Banovac uklonili su oko 23 sata drvo koje je srušeno preko prometnice između naselja Veliki Banovac i Toranj kod Pakraca.

Vjetar je napravio štetu i na području općine Čaglin gdje je srušeno drvo zakrčilo kolnički trak na cesti D38 između Ruševa i Djedine Rijeke.

Zbog rušenja stabala sinoć je došlo do prekida napajanja električnomIMG 9770 energijom u dijelu Požege te u dijelu Pakraca i svim naseljima između Pakraca i Bučja.


Zbog obilne kiše koja već nekoliko dana pada bez prestanka postoji opasnost od problema s vodostajem Veličanke. Iz Hrvatskih voda kažu kako je vodostaj stalno u porastu. Veličanka je u kritičnom stanju i nedostaje joj samo dvadesetak centimetara da se izlije, no srećom ne u blizini kuća već samo uz poljoprivredne površine. Situacija s Orljavom je bolja te još uvijek nije u pripemnoj fazi obrane od poplave.

Galerija slika