Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Rujan 2012 13:47

Obilježili 70-tu godišnjicu društva

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO GRABARJE  -

GRABARJE – Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje osnovano je 1942. godine i uspješno kroz čak tri države dočekalo i svoju 70-tu godišnjicu. Glavni je to pokretač rada cijelog sela i danas a to pokazuje i da je 212 stanovnika članovi vatrogasaca. Svi oni daju svoj doprinos u radu, te je stoga i današnja uprava društva dodijelila priznanja najzaslužnijima. Nagrađeni su i svi živući predsjednici društva, a najstariji od njih je Petar Silović st. koji je dobio i posebno priznanje Hrvatskog vatrogasnog saveza za 60 godina rada u vatrogasnoj organizaciji. Priznanja je uručio današnji predsjednik društva Branko Vido. Za 40 godina rada priznaje su dobili Josip Javora, Ivica Bešlić, Toni Rogić Ivica Bešlić, Tomislav Kundakčić, a za 30 godina rada Đuro Malčić, Darko Matijević, Josip Malčić i Darko Marinjak. Srebrnu spomenicu dobio je Mario Knajs, a brončane plamenice dobili su Bariša Martić, Zvonko Hrdy i Brankica Marinjak.P9031165

Svečanoj sjednici na kojoj je Ivica Abibović iznio posebno opsežno izvješće o radu i aktivnostima društva i članova nazočili su zamjenik župana Željko Jakopović, gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić, zapovjednik VZ Županije Josip Ugrin, zapovjednik VZ Požeštine Zvonko Jurić, te drugi vatrogasni čelnici i predsjednici prijateljskih društava.

Nakon sjednice upriličena je vatrogasna vježba gašenja koju su izveli pripadnici DVD Grabarje i spašavanje iz automobila koju su izveli pripadnici DVD Kutjevo s novim vozilom opremljenim tehničkim alatima za spašavanje. Na kraju je upriličeno zajedničko fotografiranje za povijest.