Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Listopad 2019 10:29

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ - I Požega se pridružuje Danima kolektivne sadnje

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Preko društvene mreže Facebook pokrenuta je građanska akcija “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25.,26. i 27.10.2019.”. Inicijativa je potaknuta velikom ekološkom katastrofom - požarima u Amazoni i Sibiru, a vrlo brzo prikupila je više od 20 tisuća pratitelja diljem Hrvatske pa tako i na području našeg grada i županije.

Ideja polazi od toga da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. S tim u vidu, Grad Požega priključio se ovoj hvalevrijednoj inicijativi pa će tako u periodu od 25. do 27. listopada biti posađeno preko 40 stabala, pretežno javora i jasena. Prema odluci Povjerenstva za hortikulturu Grada Požege drveće će biti posađeno u ulicama Ivana Meštrovića i fra Grge Martića, a u akciji će sudjelovati 22 razreda Gimnazije Požega, Katolička osnovna škola, Judo klub Judokan, HPD Gojzerica, te brojni zainteresirani građani koji se žele priključiti. Početak akcije je u petak 25. listopada u 8 sati kada se svi zainteresirani mogu pridružiti.

Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Pridružite se Danima kolektivne sadnje drveća i zasadite drvo, nemojte biti panj!