Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 21 Veljača 2021 09:55

Sa Vino-kapa 2020. Zlatne diplome za svoja vina dobilo i Veleučilište u Požegi

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NA 13. ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U KVALITETI VINA "VINO-KAP" VELEUČILIŠTE U POŽEGI OSVOJILO 3 ZLATNE MEDALJE -

VETOVO - U vinskoj klijeti i nastavnom središtu Veleučilišta u Požegi iznad Vetova, organizirana je dodjela Zlatnih priznanja i medalja koje je Veleučilište osvojilo na 13. Županijskom natjecanju u kvaliteti vina "Vino-kap" 2020. Sve to se događa zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, pa Udruga vinogradara, vinara i voćara Vino-kap iz Kaptola nije mogla organizirati svečanu dodjelu osvojenih šampionskih titula i zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa. Tako su udruzi odlučili svima koji su dobili više priznanja, a posebno onima koji su dobili i šampionske titule za osvajanje najviše bodova za kvalitetu svojih vina, osobno u njihovim prostorima uručiti priznanja.

IMG e6ba571f8362cec419a24457151e39fc V

 

Čak tri Zlatne medalje za svoja vina Cabernet Sauvignon, Chardonnay i  Syrah osvojilo je Veleučilišta u Požegi. Ove nagrade su time i veće jer se zna da u proizvodnji ovih vina sudjeluju studenti Studijskog odjela vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, od samih početaka, orezivanja, praćenja vinove loze tijekom vegetacije, zaštiti vinove loze, berbi i nakon toga proizvodnji vina i njegovanju u bačvama. Proizvodnja se odvija po načelu, jedan student jedna bačva, tako da u konačnici imamo zaista vrhunskih rezultata.

Vina Veleučilišta u Požegi već su došla na glas proteklih godina, jer su im mladi vinogradi sada u punom rodu, a na brojnim natjecanjima u kvaliteti vina postižu sve bolje rezultate i dobivaju sve sjajnija priznanja.

Zlatne plakete uručio je predsjednik Vino-kapa Ferdinad Novak, a primio ih je voditelj studijskog odjela i vinske klijeti mr. sc. Josip Mesić, koji je kao glavni enolog i najveći "krivac" za ova sve kvalitetnija vina koja izlaze iz vinskog podruma Veleučilišta u Požegi. Za veliku pomoć oko organizacije 13. Županijskog natjecanja i pomoći oko organizacije ocjenjivanja u kojemu su sudjelovali i studenti, posebnu zahvalnicu dobilo je Veleučilište u Požegi.IMG 5d2e516774c46f231d13f9754dc75bc6 V

Nakon uručenja priznanja i degustacije nagrađenih vina, Udruga Vino-kap je potpisala i poseban ugovor o suradnji s Veleučilištem u Požegi, posebno što se tiče znanstvenog i savjetodavnog rada koji je bitan i potreban članovima Udruge, vinogradarima i vinarima. Josip Mesić je dobivanjem iskaznice postao i redovni član Udruge Vino-kap iz Kaptola.

IMG 7cc63a07614ea954470a392799f70c90 V