Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 15:52

Diplome Veleučilišta u Požegi dobilo 159 diplomanata a ovaj puta virtualna dodjela

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti okupljanja većeg broja studenata, ovogodišnju svečanu promociju diplomanata Veleučilište u Požegi održalo je virtualno. Svi studenti su se uključili na link, mogli su vidjeti profesore koji su im uputili pozdravne riječi, prozivali studente redom i čestitali im. Fizički će diplome dobivati po rasporedu po kojem ih poziva Veleučilište u zakazanom terminu.

 - Danas smo na ovaj virtualni način promovirali ukupno 159 diplomanata, preddiplomskih studija, specijalističkih i stručnih diplomskih studija. Ovo je bio malo neobičan, ali novo normalan način na koji smo uspjeli održati svečanost uručenja diploma - istakao je prodekan za razvoj, doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

Školska godina teče normalno, upisan je zadovoljavajući broj studenata na dosadašnje studije, no veseli da će od iduće školske godine Veleučilište u Požegi imati dva nova studija. - U punom jeku su pripreme za dva nova studija. Studij informacijsko-programskog inženjerstva i elektroničkog poslovanja počinje s idućom školskom godinom. Postoji velika zainteresiranost studenata za ovaj studij na cijelom području Hrvatske, što znači da smo pogodili sa ovim studijem informatike. Drugi studij eno-gastronomije uskoro dobiva recenziju Ministarstva obrazovanja i očekuje se dopisnica tako da se može ići u promociju također za slijedeću akademsku godinu. Ovo su obadva Stem studija, za koja se mogu dobiti i stipendije, smještaj u studentskom domu. Ovo će nam svakako donijeti jedan zaokret u studiranju na Veleučilištu u Požegi - dodao je prodekan Andrlić i pojasnio da će se Studij trgovinskog poslovanja staviti u mirovanja, jer i po izjavama maturanata i po izjavama poduzetnika i gospodarstvenika, mišljenje je da bi tom studiju trebalo dati više digitalne ekonomije i poslovne informatike, što je upravo na tragu našeg novog studija.IMG 6040

Odmah kao prvi diplomant, svoju diplomu svečano je dobio Bruno Horvat iz Požege. Bruno je na Veleučilištu u Požegi diplomirao dva puta, prvi puta 2018. godine na dodiplomskom studiju trgovinskog poslovanja, a sada i na diplomskom studiju ekonomskog poslovanja.  Uz čestitke prodekana Branke Svitlice i Berislava Andrlića, najsretnija je bila majka Đurđa. Bruno pak najavljuje da će sa školovanjem nastaviti dalje.