Ispiši ovu stranicu
Utorak, 04 Svibanj 2021 08:37

Predstavnici vatrogasaca položili vijenac uz Dan vatrogasaca i svog zaštitnika sv. Florijana

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA -  Sv. misom u katedrali sv. Terezije Avilske za umrle i poginule vatrogasce i hrvatske branitelje započelo je obilježavanje Dana vatrogastva i blagdan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana.

IMG 7159

U svečanom postroju ispred katedrale predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Petrović je članu DVD-a Požega mr. Juraju Zelić predao visoko priznanje HVZ-e za posebne rezultate u razvoju vatrogastva na području RH u vidu Priznanja HVZ-e za posebne zasluge.IMG 7165

Nakon toga delegacija se uputila na Trg 123. brigade HV Požega, gdje su položili vijenac i zapaliti svijeće na prostoru spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a u ime svih vatrogasaca s područja Požeško-slavonske županije. Vijenac i svijeće položili su predstavnici Vatrogasnih zajednica županije, VZ Požeštine, VZ Pakrac-Lipik i VZ grada Požege, DVD-a Požega i JVP Grada Požega. 

Predsjednik VZŽ Željko Petrović je napomenuo kako danas vatrogasci preuzimaju u Zagrebu nova vozila, vatrogasno kombi vozilo za potrebe JVP Grada Požega koje je nabavljeno iz sredstava Ministarstva poljoprivrede iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma. Do konca mjeseca lipnja iz istih sredstava nova vatrogasna zapovjedna pick-up vozila preuzet će i DVD-a: Lipik, Velika i Jakšić.