Ispiši ovu stranicu
Petak, 02 Srpanj 2021 13:57

Veleučilište u Požegi za novi Studij elektroničkog poslovanja potpisalo ugovor s Fina

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Požeško Veleučilište od jeseni pokreće novi Studij za elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo. Za novi studij uspostavili su suradnju s Financijskom agencijom Fina oko organizacije studija, školovanja i stipendiranja budućih studenata koji bi odrađivali praksu i dobili mogućnost zapošljavanja u budućem Fininom razvojnom centru u Požegi. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Fina mr. sc. Dražen Čović i doc. dr. sc Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana Veleučilišta u Požegi., uz prisutnost prof. dr. sc. Brankice Svitlica, prodekanice za nastavu.

IMG 8836 - Naš novi studij, koji kreće od slijedeće akademske godine, a koji je kroz kurikulum prepoznala Fina, doveo je do ovog sporazuma o suradnji. Teme koje budu u studiju i našem nastavnom planu a studenti će moći u sklopu stručne prakse raditi u budućem Fininom razvojnom centru u Požegi. Na taj način ostvarujemo jednu zajedničku sinergiju. Za ovaj studij već sada postoji veliki interes, a trenutno je svih 30 mjesta već prijavljeno. Interes je iz cijele Hrvatske - rekao je prodekan Andrlić.

 - Ovom suradnjom unaprijedit ćemo nastavu Veleučilišta u Požegi. Fina sudjeluje u ovom dijelu kroz stipendiranje naših studenata, pobuđuje i veliku odgovornost kod tih mladih ljudi koji će naći zaposlenje upravo tamo gdje žele i za što se obrazuju. Kroz nastavni program najviše je važno da ovim sporazumom unapređujemo stručnu studentsku praksu što je studentima neophodno u stručnim studijima. Ovo je neizmjerno bitan trenutak kako za Veleučilište tako i za cijelu zajednicu - kaže prodekanica Svitlica.

 - Fina se priprema za otvaranje 10. razvojnog centra koje smo sve otvorili sa suradnjom akademske zajednice i IT fakulteta. Za sada Fina zapošljava 300 inženjera informatike koji pogone preko 150 različitih servisa za građane, poduzetnike i financijsku industriju. Nama je u interesu da za naše potrebe dobijemo nove školovane ljude koje će obrazovati Veleučilište u Požegi. Mi ćemo Veleučilištu pomoći sa našim stručnjacima koji su već predavači na nekim fakultetima, a stipendirat ćemo talentirane studente sa 3.000 kn mjesečne stipendije koji će odrađivati stručnu praksu kod nas. Tim studentima nudimo i zapošljavanje u Fininom razvojnom centru - rekao je predsjednik Čović.IMG 8833

Svoje dobro iskustvo kao stipendista Fine iskazao je Antonio Supan iz Požege. - Drago mi je da se i u Požegi otvara Fina razvojni centar. Radim u Fini već dvije godine na zanimljivim projektima, razvoju tehnologija u koraku s vremenom. Želim potaknuti studente da upišu ovaj studij u Požegi i da im se ostvari prilika koja se i meni ukazala.