Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 08:33

Pobjednik 26. Državnog prvenstva u lovačkom streljaštvu ekipa iz Međimurske županije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POJEDINAČNO NAJBOLJI LOVAC STRIJELAC MARIJO GRLJUŠIĆ IZ DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE  -

BZENICA - Završeno je 26. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se kroz tri dana održavalo na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici. Nakon dva dana pucanja u sve tri kategorije, trap, parkur i karabin,  najviše razloga za veselje imali su lovci Međimurske županije koji su pobijedili sa 421 bodom i ponovili uspjeh iz 2018. godine. Drugi su bili strijelci Virovitičko-podravske županije  sa 413 bodova, pobijedili su 2019. godine osvojivši prvo mjesto u ekipnom plasmanu s 469 bodova. Treće mjesto zauzeli su strijelci Krapinsko-zagorske županije sa 397 bodova. Kao iznenađenje na četvrtom mjestu sa samo 4 boda manje našli su se lovci strijelci Požeško-slavonske županije, koji su najavili da slijedeće godine napadaju medalje, jer već nekoliko prvenstava stalno rastu u poretku.

Svi su nagrađeni medaljama, peharom i vrijednim poklonima, a prelazni pehar otišao je u Međimursku županiju koja već ima nekoliko puta upisano ime najbolje ekipe u lovačkom streljaštvu na Državnim prvenstvima. Nagrade, pehare i medalje uručili su čelnici Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

U pojedinačnom plasmanu nije sve riješeno odmah, jer su čak tri lovca morala ići na raspucavanje zbog toga što su imali identičan broj bodova i nije se mogao odrediti plasman od 2. - 4. mjesta. Na kraju 1. mjesto s 91 bodom osvojio je Marijo Grljušić iz Dubrovačko-neretvanske županije, 2. mjesto s 89 bodova osvojio je Kristijan Vusak iz  Karlovačke županije, 3. mjesto s također 89 bodova osvojio je Majkl Brlas iz Virovitičko-podravske županije, 4. mjesto osvojio je također sa 89 bodova Zvonimir Jakuš iz Krapinsko-zagorske županije.  Bili su to dobri rezultati, ali za malo lošiji nego na proteklom 25. Državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu koje se također pucalo na strelištu u Bzenici. I u pojedinačnoj konkurenciji pobjednici su uz pehare dobili i vrijedne poklone, od kojih i jedan karabin.

Autor: Vladimir Protić

Galerija slika