Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 10 Listopad 2021 14:16

19. Glazbeni susreti Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Svečana dvorana "Gloria" u Požegi bila je puna posjetitelja i sudionika 19. Glazbenih susreta umirovljenika Požeško-slavonske županije koja je održana pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i domaćinstvom Matice umirovljenika općine Čaglin. Susrete organizira Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije kao jednu od svojih aktivnosti, a na susretima je sudjelovalo 10 Mješovitih pjevačkih skupina Matica umirovljenika općina i gradova s područja županije, preko 180 pjevača a ukupno se okupilo 300-njak gostiju u dvorani.

Sve sudionike i goste na početku pozdravio je predsjednik županijske MU Nediljko Nenadić, a sve sudionike pozdravio je u ime domaćina načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Nakon završetka nastupa u kojoj je svaki zbor izveo do tri pjesme uz pratnju tamburaša ili glazbe svim sudionicima su uručene zahvalnice. Kako ove godine nije bilo državne smotre pjevačkih skupina, prošlogodišnji pobjednici MU Čaglin nije mogla nastupiti, pa će oni kao pobjednici ići slijedeće godine na državnu smotru. Ove godine nije onda bilo izlučnog natjecanja.

Nakon svečanog ručka umirovljenici su prionuli na ples uz glazbu grupe "Gold". Sve uvijek završi s obveznim bećarcima, tarabanom i kukunješćem, kada se zaboravi na godine i bolesne noge. Zlatne godine uvijek pokažu da još mogu.

Autor: Vladimir Protić

Galerija slika