Ispiši ovu stranicu
Utorak, 23 Studeni 2021 08:39

Kreće obnova krovišta u matičnoj OŠ "Ivana Gorana Kovačića" u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

VELIKA - Na Poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima, Požeško-slavonska županija prijavila je projektni prijedlog za obnovu krovišta OŠ Ivan Goran Kovačić u Velikoj. Škola je energetski obnovljena kroz projekt završen prije godinu dana, a sada se ide i u rekonstrukciju kompletnog krovišta. Upravo je potpisan ugovor o potrebnim radovima sa izvođačem, tvrtkom L-projekt d.o.o. iz Rajsavca, a ugovor je potpisao ravnatelj škole Zdravko Barun koje je odmah na početku istakao da je kao učenik nižih razreda pošao u tu novu školu, a sada odlazi uskoro u mirovinu, pa je nvrijeme da se promijeni i krov na školi.

IMG 1574Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovala je požeško-slavonska županica Antonija Jozić, kao i ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat te predstavnik Općine Velika Valentin Raguž.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 770 tisuća kuna.. Ovaj Projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sa 300.000,00 kn, dok ostatak troškova snosi Požeško-slavonska županija.

Ravnatelj Barun pozdravio je nazočne, zahvalio svima koji su radili na projektu i omogućili da se projekt ostvari te istaknuo kako je projekt značajan za osnovnu školu u Velikoj jer je krovište postavljeno 1972. godine te je sanacija neophodna.

Županica Jozić rekla je kako vjeruje da će izvođač poštovati rokove koji su definirani ugovorom iako se sa radovima kreće pred zimu, te da će projekt biti završen na vrijeme. - Požeško-slavonska županija uistinu skrbi o svih svojih 18 ustanova koje su vezane za obrazovanje, uz đačke domove. Ulažu se značajna sredstva u investicijsko održavanje i poboljšanje uvjeta školovanja naše djece, u osnovnim i srednjim školama – rekla je županica te istaknula kako se u ovome trenutku na području naše županije provode projekti vezani za školstvo u iznosu od preko 8 milijuna  kuna, od čega najznačajniji iznos odlazi na izgradnju restorana Đačkoga doma u Požegi u iznosu od 6,3 milijuna kuna. Županica je također naglasila kako se rade analize potreba vezano za uspostavu jednosmjenskog rada u našim osnovnim školama, a za projektnu dokumentaciju, u idućoj godini, osigurana su sredstva iz proračuna.

Prema Ugovoru s izvođačem radova, trajanje radova projekta „Obnova krovišta Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Velika“ je 90 kalendarskih dana..