Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Veljača 2022 08:57

Godišnja skupština HPD Sokolovac - Još jedna uspješna godina za najveće planinarsko društvo u Požegi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Nakon održane Redovne godišnje skupštine HPD "Sokolovac" Požega koja je održana pod epidemiološkim mjerama vodstvo društva održalo je tiskovnu konferenciju u svojim prostorijama u Požegi, Ulica Matice Htvatske i izvjestilo javnost o radu društva i uspjesima koje su postigli, ali i o planovima koje planiraju za ovu godinu. Na tiskovnoj konferenciji govorili su dopredsjednici Silvija Čajka i Damir Matoković te predsjednik požeških planinara Bruno Horvat.

Kroz opsežan materijal koji je pratio Skupštinu moglo se je doznati da Društvo u protekloj godini broji preko 150 članova te je odrađeno preko 80-tak različitih aktivnosti. HPD "Sokolovac" Požega kao jedno od stožernih u Slavoniji ima osam različitih sekcija koje rade na dobar i kvalitetan način. U protekloj godini ponovno su revitalizirane tri sekcije Izletnička i markacistička sekcija te je pokrenuta biblioteka Papuk. Uvijek bitan je i planinarski podmladak odnosno mala planinarska škola koja bilježi brojne izlete te posebnu pažnju. Društvo je u protekloj godini odradilo i jednu humanitarnu akciju pomoći jednoj višečlanoj obitelji u potrebi s područja Požege te je za proljeće najavljena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Na tiskovnoj je rečeno da Društvo vodi brigu prema HPS-u za 23 staze po Papuku i Požeškoj gori ukupne duljine 74 km o kojima aktivno brine markacistička sekcija koju vodi Anita Bubak. Ujedno je najavljena Opća planinarska škola u koju se mogu svi prijaviti do 07.03.2022. g na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mobitel 098899080 a voditelj škole je Branimir Bartolović. Svake nedjelje u ovoj godini organizirat će se planinarski izleti a posebno je istaknuto pohod na Ivanščicu, izlet 7 slapova (Istra), izlet na Južni Velebit, izlet na Srednji Velebit te izlet u Gorski kotar. Navedeni izlete vode iskusni vodiči i planinari.

Na kraju je spomenuto da članovi HPD "Sokolovac" Požega Silvija i Ratimir Čajka ove godine planiraju krajem godine ispenjati najviši vrh Afrike "Kilimanjaro" visok 5.895 m.