Ispiši ovu stranicu
Subota, 28 Svibanj 2022 12:36

Nevrijeme poslije ponoći zahvatilo sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku - Požeško-slavonska županija bez šteta

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Oko ponoći kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je sjeverozapadni dio Hrvatske - dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije (jak vjetar i obilna kiša).

viber slika 2022 05 28 09 05 22 212Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije.  JVP Čakovec je imao deset intervencija uklanjanja stabala s prometnica i ispumpavanja podrumskih prostorija. 

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje (na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici. 

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica.

U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina, bez ozlijeđenih osoba.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije.nevrijeme 28.5.22 3

U Požeško-slavonskoj županiji koju je ovo nevrijeme zaobišlo, nema šteta.

Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena.