Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Studeni 2022 16:45

Početna konferencija projekta "Zajedno možemo više - faza III" Udruge Veličanka

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BRESTOVAC - Udruga Veličanka organizirala je početnu konferenciju Projekta "Zajedno možemo više - faza III" u Vatrogasnom domu u Brestovcu. Korisnik projekta je Udruga Veličanka iz Velike, a partneri na projektu su Općina Brestovac, Općina Čaglin, Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

Ovo je još jedan u nizu projekata koji ima za cilj zapošljavanje žena pripadnica ciljnih skupina i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika kroz prevenciju institucionalizacije, socijalnu uključenost i smanjenje rizika od siromaštva. Projekt je vrijedan 1.480.550,00 kn od kojih potpora EU iznosi 100%, od toga 85% ESF i 15% Državni proračun RH. Projekt traje od 14.09. 2022. do 14.05.2023. ili 8 mjeseci.

Za provođenje projekta formirani su timovi za pružanje usluge podrške i pomoći starijima i osobama u nepovoljnom položaju iz općina Brestovac i Čaglin. Sklopljeni su Ugovori o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci s 30 žena pripadnica ciljnih skupina i dugotrajno nezaposlenih žena. Tijekom 6 mjeseci pruža se usluga podrške mi pomoći u kući na najmanje 180 krajnjih korisnika.

O projektu je osnovne podatke iznio predsjednik Udruge Veličanka Marko Raguž, a pohvalili su projekt i pozdravili provođenje i njegove treće faze, te istakli benefite koje projekt donosi na ovim područjima, Jasminka Antunović ispred Zavoda za zapošljavanje Požega, Vjekoslav Potočanac iz Centra za socijalnu skrb Požega, Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin, Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac i Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije.

Nakon održane konferencije svi su nastavili s druženjem uz ručak, a zaposlene žene dobile su potrebne predmete za rad s obilježjem i logotipom projekta.

roll up

Galerija slika