Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 22 Siječanj 2023 09:55

Vincelovska zabava Matice umirovljenika "Orljava" Brestovac a umirovljenici cijelo vrijeme na plesnom podiju

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA -  Svečana dvorana Gloria u Požegi ugostila je članove Matice umirovljenika Orljava Brestovac na njihovoj Vincelovskoj zabavi. Ovoj inicijativi pridružili su se i članovi ostalih Matica umirovljenika s područja Požeštine, pa će ta svakako vrijedna inicijativa imati i budućnost.

Na početku je sve pozdravio predsjednik MU Orljava Brestovac Vlado Grgić i svima zaželio dobar provod. Nije dugo trebalo, već na prve taktove "Gold banda" umirovljenici su pohrlili na plesni podij, koji je bio cijelo vrijeme prepun, a posebno za vrijeme slavonskih kola, bećarca, tarabana i kukunješća. Među umirovljenicima su se već iskristalizirali i pravi pjevači bećaraca, pa taj bećarac potraje i malo duže, a bude malo i onih "brezobraznih bećaraca" što bi rekle stare babe.

Plesni podij je bio jedino prazan za vrijeme večere, a tome je svakako pridonio i dobar meni, slavonski čobanac od divljači i odojak sa ražnja. Nakon večere ponovno su svi pohrlili na plesni podij koji se poslije nije praznio do kasnih noćnih sati.

Svakako treba pohvaliti vodstvo MU Orljava Brestovac i predsjednika Vladu Grgića na ovoj inicijativi koja je odlično prihvaćena od svih umirovljenika i sigurno će nastaviti s njenim održavanjem, te pridružiti tradiciji Katarinske i Valentinovske zabave. 

Galerija slika