Nedjelja, 29 Siječanj 2023 09:12

U Ekonomskoj školi Požega prezentirana kampanja „Postani policajac/policajka“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Ekonomska škola Požegi ugostila je za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda prezentaciju kampanje „Postani policajac/policajka“ -

Danas je u Ekonomskoj školi u Požegi za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda navedene škole prezentirana kampanja „Postani policajac/policajka“. Prezentaciju su održali glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković, policijski službenik za prevenciju Goran Matijević te policijski službenici Interventne jedinice policije.

Policijski službenici su informirali učenike o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole, kao i o tome da policija nudi  širok spektar zanimanja i poslova, od temeljne, prometne, kriminalističke ili interventne policije o čemu su govorili prisutni policijski službenici IJP Kutjevo.
Tijekom prezentacije je naglašeno da se nadaju da će zainteresirati mlade te da će se nakon današnje prezentacije i objave natječaja koji slijede javiti za to časno zanimanje i ponosno nositi odoru hrvatske policije.

Tijekom prezentacije učenicima je omogućeno anonimno i dragovoljno popunjavanje ankete vezano za kampanju „Postani policajac/policajka“ te su im uručeni prigodni promidžbeni materijali te im je naglašeno da je najbitnije da im budućnost nije neizvjesna jer ih čeka osiguran posao u Ministarstvu unutarnjih poslova.
Prilikom boravka u školi postavljeni su i plakati vezani za navedenu kampanju.