Ispiši ovu stranicu
Utorak, 23 Svibanj 2023 10:46

Održana Redovita i Izborna skupština KUD-a “Svilenka” Buk, predsjednica ponovno Branka Leist

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

BUK -  U Vatrogasnom domu u Buku održana je Redovita i Izborna skupština KUD-a "Svilenka" sa sjedištem u Buku, a članstvo ima zastupljeno iz povezanih naselja Svilna, Resnik, Buk. Ukupno imaju 31 člana iz sva tri naselja, a tako funkcioniraju i druge Udruge s ovog područja u vatrogastvu, sportu, kulturi a svi pripadaju i jednoj župi.

Nakon podnošenja izvješća o radu u protekloj godini, koji je bio prepun aktivnosti koje su održali članovi KUD-a, proveli nekoliko projekta, uređivali svoj Mali dom kulture, gostovali na brojnim manifestacijama grada Pleternice, organizirali svoju smotru Crkvenom pučkog pjevanja, održali nekoliko radionica i snimili video o radu baštinskih proizvoda, radionicu izrade tradicijskih frizura, seminar o tradicijskim instrumentima, organizirali izložbe, edukacije, te na kraju godine u organizaciji i provođenju Adventa.

Nakon što su usvojena izvješća o radu i financijsko izvješće staro rukovodstvo je razriješeno i izabrano novo rukovodstvo KUD-a. Tako će u narednom mandatu "Svilenku voditi ponovno izabrana predsjednica Branka Leist, dopredsjednica  Nevenka Mazal, tajnica Kornelija Hel, blagajnica Ivana Ognjenčić. U Nadzornom odboru su predsjednik je izabran Zvonko Peška i članovi Mirjana Hel i Branko Leist. Upravni odbor čine Branka Leist, Nevenka Mazal, Kornelija Hel, Ivana Ognjenčić, Adrijana Klarin, Andrea Fridrih, Marica Mikšin, Lea Leist, Marica Hel, Gordana Baketarić i Marija Fridrih.

Skupštini je nazočila pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je pozdravila sve članove KUD-a i goste te im čestitala na dobrom radu i aktivnostima: - Drago mi je biti ovdje jer svjedočim tome kako se uvijek udružite, a to i je najljepše, kad ste svi udruženi. Kao mjesni odbor, udruga, nogometni klub, vatrogasci – zapravo svi zajedno pričate jednu priču. Grad ima jako puno udruga, i zbog toga postoji naš program s kojim vas uvijek financiramo, ali ako želimo nešto više, onda su to projekti. Znamo ih napisati, znamo ih dobiti i evo iz ovog priloženog vidimo koliko toga možemo pribaviti što sigurno ne bi mogli redovnim sredstvima. Čestitam udruzi, dosadašnjem vodstvu ali i budućem na svim onim projektima, na svoj onoj odvažnosti koju su pokazali prilikom prijave. To nije jednostavno, no na kraju vidimo da se isplati. Mislim da ovim tempom trebamo nastaviti i dalje, puno sreće u daljnjem radu, Grad će uvijek biti podrška i dok god se ovako držimo, samo nebo nam je granica.

Nakon Skupštine i zajedničkog fotografiranje uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.

Galerija slika