Breadcrumbs

Četvrtak, 14 Rujan 2023 12:46

Program promjene životnog stila „FITIĆI 2023." Zavoda za javno zdravstvo Požega

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Savjetovalište za promjenu životnog stila Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije:

Koliko traje program?                    Početak 20.9.2023. - kraj 20.12.2023.

Tko može sudjelovati?                  Punoljetne osobe koje imaju Indeks tjelesne mase (ITM) viši od 30 kg/m2, želju za unapređenjem zdravlja, prehrambenih navika i navika kretanja. Po ovom pozivu u programu može sudjelovati najviše20 osoba.

Provjerite ITM:https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/

Što je cilj programa?                      Postaviti realan cilj gubitka tjelesne mase i nastojati ga postići do 20.12.2023.,uz pridržavanjeodabranih promjena životnog stila unajvećoj mogućoj mjeri.

Kako se prijaviti?                             Svatko tko želi sudjelovati popunjava prijavnicu na poveznici i dobiva termin za dolazak u Centar zdravlja u Zavodu za javno zdravstvo (Županijska 9, Požega).Sudjelovanje je besplatno. Link na prijavnicu:

Što nakon prijave?                         Nakon što se popuni i pošaljeprijavnica, osobu ćemo nazvati i dogovoriti termin dolaska.Termini dostupni uz prethodnu narudžbu su od 18.-20.9. (ponedjeljak -srijeda) od 8 do 14 sati.

Kako izgleda prvi posjet?             Prijavljena osoba se važe na vagi InBody 270(pametna vaga) te se određuje ITM i procjenjuje je li osoba kandidat za program.

Sve osobe koje ispunjavaju kriterije popunjavaju osobni karton, mjeri se krvni tlak, određujuvrijednosti šećera u krvi iz prsta, dogovaraju se ciljevi i željene promjene životnog stila te dobivajudaljnje upute i drugi termin dolaska u Centar zdravlja.

Što se prati u programu?             Uz druge parametreprati se (1) gubitak masnog tkiva (%), (2) gubitak tjelesne mase (%), uz mogućnost anonimne usporedbe napretka sudionika.

Koje su obaveze sudionika?       Pratiti napredak dolaskom u Centar zdravljajednom u tri do četiritjedna u terminima radnim danom od 7.45-9.30 sati.Svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena životnog stila vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Svi sudionici odabiru i prate promjenu dvije izabrane prehrambene navike, praćenje konzumacije povrća i voća, unos vode i tjelesnu aktivnost.

Što je nagrada?                                Bolje zdravlje i bolji životni stil.

Poveznica na prijavnicu:                https://forms.gle/VxQbTSGvnTwQwiv56

Dodatne informacije na telefon 034/311 563 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.