Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 16 Rujan 2020 10:49

Početkom rujna zaposlili novih 23 radnika a unatoč korona krizi povećali plaće i očekuju dobar poslovni rezultat

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

PLAMEN POŽEGA VRAĆA INOZEMNA TRŽIŠTA PA I ONO NAJVEĆE TALIJANSKO NA KOJE IDE 56% IZVOZA  -

POŽEGA - Gospodarstvu ove godine nije lako, a osobito izvoznicima, no, u požeškom „Plamenu” očito se dobro nose s epidemijom korona virusa obzirom da ovih dana iz te tvrtke stiže lijepa vijest: – Početkom rujna primili smo u radni odnos 23 radnika. Dobra potražnja za rujan i listopad u Italiji pruža nadu da će to tržište oživjeti potpuno – kaže prokurist Vinko Matijević. Podsjetio je i kako „Plamen” na tom tržištu ostvaruje preko 50 posto svojih prihoda.
Koliko je Italija za njih bitna vidljivo je iz podatka da je prihod u Italiji veći četiri puta od prihoda u Hrvatskoj. – „Plamen” nastoji smanjiti učešće ovoga tržišta povećanjem plasmana u ostale zemlje. Vidljivo je to iz podatka da je učešće u ukupnom izvozu Italije sa 61 posto u 2018. godini smanjeno u 2019. na 56 posto. Ciljana povećanja su na tržištima Njemačke, Francuske, Poljske i Rusije. Za sada nam dobro ide – kaže Matijević.Vinko Matijević Plamen
2plamen

U „Plamenu” su uvjereni kako će rezultat poslovanja ove godine biti približno isti kao prošle, odnosno vrlo dobar, iako su ‘stajali’ oko mjesec i pol.
– Primanja zaposlenika će biti ipak veća jer smo za nekoliko postotaka povećali  plaće. Neto primanja za prvih šest mjeseci iznose više od 6.900 kuna u prosjeku – istakao je posebno Matijević.
Kako bi ublažili poteškoće u poslovanju, izazvane pandemijom koronavirusa, u „Plamenu” su tijekom ožujka, travnja i svibnja koristili mjere Vlade RH namijenjene gospodarstvu.

autor V. M.