Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Studeni 2020 14:01

U sklopu Gradske tržnice Požega otvorena nova ribarnica Panona Mare

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U sklopu Gradske tržnice Požega otvara se ribarnica Panona Mare tvrtke PP Orahovica, što je proširenje ponude na tržnici..

- U namjeri da kupcima iz požeškog kraja osiguramo svježu i raznovrsnu slatkovodnu ribu iz vlastitog uzgoja, domaću pastrvu i ribu iz Jadranskog mora, PP Orahovica otvara novu ribarnicu u sklopu požeške Gradske tržnice. U Panona Mare ribarnici vas čeka novouređeni ambijent, ljubazno i stručno prodajno osoblje te velik izbor žive, svježe i smrznute ribe i ribljih delikatesa. U Požegi nas možete naći na adresi Trg Svetog Trojstva 22. Radno vrijeme ribarnice je ponedjeljkom, utorkom, srijedom i subotom od 7 do 13 sati, a četvrtkom i petkom od 6 do 14 sati. Otvorenje ribarnice Panona Mare je u petak, 6. studenog 2020. godine u 10 sati. Svi ste pozvani na besplatnu degustaciju vina i proizvoda od ribe – poručuju iz PP Orahovica.

No, ponuda Gradske tržnice i dalje će se dodatno obogaćivati. Sredinom studenoga slijedi otvorenje mesnice Mesoprerade d.o.o. Slatina koja će u ponudi imati isključivo meso domaćeg podrijetla. Cilj je daljnje ugovaranje zakupa ostalih prostora u sklopu tržnice i to djelatnostima interesantnim većem broju kupaca. Trenutačno je u tijeku adaptacija još dva prostora u sklopu tržnice gdje je plan otvoriti pekarnicu i točionicu vina za što već sada postoji interes gospodarstvenika s područja Požeštine.

Tijekom ove godine uložena su sredstva u uređenje unutrašnjosti tržnice, no ulaganja se nastavljaju i dalje. Iduće godine u planu je izmjena vodovodnih i električnih instalacija i ugrađivanje sustava dogrijavanja prostora u zimskom periodu. Plan za 2022. godinu je obnova poda tržnice te kupovina novog inventara. Time će Gradska tržnica u Požegi dobiti ne samo novi i ljepši izgled, nego će se zakupcima klupa i poslovnih prostora stvoriti bolji uvjeti rada, a kupcima ugodniji prostor u kojem će kupovati proizvode domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te se time hraniti zdravo, ali i doprinijeti opstanku domaćih proizvođača, posebice u vrijeme pandemije koronavirusa.