Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 11:06

Program potpora poljoprivredi na području Požeško - slavonske županije za razdoblje 2021. - 2027. godine

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Požeško-slavonska županija u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja Požeško-slavonske županije provodi projekt „Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško – slavonske županije“. Kroz navedeni projekt, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek izradio je „Analizu potencijala i razvoja poljoprivredne proizvodnje u Požeško-slavonskoj županiji“ (dalje u tekstu: Projekt). Na osnovu Projekta i temeljem dosadašnje uspješne provedbe sufinanciranje ulaganja OPG napravljen je Program potpora poljoprivredi koji će se provoditi u sljedećem programskom razdoblju, a obuhvaća 10 mjera.

Javni pozivi za dodjelu potpora male vrijednosti u 2021. godini objavit će se na mrežnim stranicama Županije, u ožujku. Potpore su namijenjene SOPG-u, OPG-a ili obrtu upisanom u Upisnik poljoprivrednika za provedenu investiciju koja je sukladna mjerama iz Javnog poziva.

Tražitelj potpore mora ispuniti sljedeće uvjete:

  • Predmet dodjele potpore mora se obavljati na području Požeško-slavonske županije
  • Tražitelj nema nepodmirenih obveza prema državi i Požeško-slavonskoj županiji
  • Tražitelj mora financirati u cijelosti troškove koji su predmet dodjele potpora
  • Sufinancirati se mogu troškovi nastali i plaćeni od prvog dana po isteku roka Javnog poziva za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja Požeško-slavonske županije za prethodnu godinu do dana objave Javnog poziva za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja Požeško-slavonske županije za tekuću godinu.