Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Siječanj 2023 15:42

Na lokaciji Vinkomir u vinogradima Kutjeva d.d. orezali i blagoslovili lozu o Vincelovu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

KUTJEVO - Na najboljim lokacijama vinograda Kutjeva d.d., na lokaciji Vinkomir orezala se vinova loza i blagoslovio vinograd te je na taj način obilježena duga tradicija proslave Vincelova. Orezivanjem loze uz ime zaštitnika sv. Vinka svi vinogradari započinju sa svojom novom vinogradarskom godinom, što je svakako nezaobilazna tradicija i u vinogradima Kutjeva d.d., a poželjela se dobra godina i na kraju dobra berba. Vinograd se i blagoslovi, a to je učino vetovački župnik vlč Želimir Žuljević.

Dobro okićene kobasicama i kulenom vinske trsove prvi su orezali član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, glavni enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin, direktorica Vinogradarstva Mirela Križanović, direktor Financija Zvonimir Žilić, ali i gosti i poslovni prijatelji. Nakon orezivanja loze, trs se uvijek zalije vinom od prošle godine uz želje da grozdovi budu veliki kao kobasice i kulen, te da bude dobra vinogradarska godina.

Ćlan Uprave Dino Galić kratko je istakao: - Okupili smo se uz svoje drage prijatelje i djelatnike vinogradarstva, koji ujedno i skrbe za naše vinograde. Za početak moram zahvaliti na njihovom angažmanu i trudu te doprinosu u prošlogodišnjoj berbi koja je bila i više nego uspješna. Uz sve izazove koje smo imali, raznih vremenskih ekstrema, bilo je uspješno. Posjetili smo vinograde i s jednom dobrom vjerom ušli u novu vinogradarsku godinu, sa željama i ambicijama da nas klima posluži. Znamo što ovaj terroir može dati, znamo što možemo očekivati od naših vinograda. Želja je da još jednom stvorimo ono po čemu je ovaj kraj poznat po cijelom svijetu, to je kutjevačka graševina, a pogotovo naša vrhunska i premium vina - rekao je Galić te pokazao lokaciju gradilišta u srcu vinograda, gdje će biti izgrađen novi premium restoran "Slavonska kuća" čiji završetak se očekuje već za proslavu Martinja.

Galerija slika