Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 10:13

Požega je ovog vikenda bila domaćin za 679 malih pjevača iz Hrvatske i Slovenije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

“VALLIS AUREA CANTAT” - 6. MEĐUNARODNO NATJECANJE DJEČJIH ZBOROVA -

POŽEGA - Hrvatska udruga zborovođa i Glazbena škola Požega organizatori su 6. Međunarodnog natjecanja dječjih zborova “Vallis aurea cantat” koje se u subotu tijekom cijelog dana održavalo u Požegi.

U koncertnoj dvorani Glazbene škole nastupili su zborovi iz Zagreba, Kaštel Gomilice, Nove Gradiške, Rovinja, Suhopolja, Starog Petrovog Sela, Rijeke, Samobora, Velike Gorice, Slavonskog Broda, Vukovara, Valpova, Virovitice, Siska, Ravne gore, Đakova, Knina. Konjščine i, naravno, iz Požege. Kao gosti došli su pjevači iz Kungote i Fokovaca u Sloveniji.

- Drugu godinu ovo je natjecanje međunarodnog karaktera, okuplja zborove iz Hrvatske i Slovenije, i već treću godinu za redom imamo međunarodni žiri. Prošle godine smo imali jednu Indijku a ove godine je tu gospodin iz Irana Ostali članovi žirija su vrlo uvaženi hrvatski vokalni pedagozi i voditelji pjevačkih zborova. Ukupno je 679 malih pjevača u gradu – rekla je u ime organizatora Branka Horvat.

- Nama puno znači što smo domaćini ovako velikog natjecanja, posebice što imamo i vrhunske uvjete koji su potrebni za organiziranje takvog događaja. To je prekrasna dvorana pretpremijernog otvaranja, s obzirom da će svečano otvaranje biti slijedećeg utorka na koje pozivam građanstvo. Bit će to prigodni koncert u 19,30 sati. Nadalje, do kraja godine ćemo imati i novi koncertni klavir tako da ćemo imati među najboljim uvjetima za organiziranje natjecanja ovog karaktera u cijeloj Hrvatskoj – dodao je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević.

Zborovi su se natjecali za zlatne, srebrne i brončane nagrade te u konačnici za veliku nagradu ( Grand Prix), a ocjenjivački odbor činili su vrhunski glazbeni pedagozi Radmila Bocek, Janja Knapić, Snežana Ponoš, Branko Starc te gost iz Irana Milad Omranloo. Male pjevače došli su pozdraviti i gradonačelnik Darko Puljašić te zamjenik župana Vedran Neferović.

Galerija slika