Breadcrumbs

Utorak, 09 Travanj 2019 08:28

Na „Zlatni glas zlatne doline“ dolaze Ličani, Hercegovci, Podravci, Bosanci, Slavonci i Vojvođani

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM POŽEŠKE KRONIKE  -

KAPTOL - Namjera organizatora tradicionalnog Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu da ove godine u čast dvostrukog jubileja osjetno poboljšaju priredbu i podignu je na višu razinu se ostvaruje. Jedan od koraka uz 45-tu godišnjicu prvog festivala u Kaptolu i 10 godina otkada su se na njemu počele izvoditi autorske pjesme je i u tomu da on ima međunarodnu dimenziju tj. da nastupe izvođači i to solisti i tamburaški sastavi iz susjednih zemalja.

To će se u Kaptolu vidjeti 10. svibnja kada će među dvadesetak pjesama biti i one koje će izvesti tamburaški sastavi „Dukati“ iz Širokog Brijega (Bosna i Hercegovina), te „Ruže“ iz Subotice (Srbija), a tu će biti i pobjednik festivala 2017. godine Ivica Orlić iz Beča!

Što se tiče ostalih izvođača biti će tu sastavi iz velikog dijela Hrvatske počevši od Like pa preko Zagreba i Podravine pa do naravno Slavonije.

Ovaj iskorak donijet će i medijski prodor na susjedne zemlje jer je dogovoreno da će snimku festivala emitirati više od petnaest televizijskih stanica u tri države. Jedan od medijskih pokrovitelja „Zlatnog glasa zlatne doline 2019.“ je i jedini u županiji tiskani tjednik Kronika požeško-slavonska.