Banner 750x94 cestitka 1,3 1

15

Banner 750x94 cestitka 1,2

la garage bilburger razanj

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 19:29

HAZU: Izložba Akvarel 2001-2011

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

POŽEGA – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad zajedno s Kreativnom radionicom Brod postavio je u svojim prostorijama izložbu Akvarel 2002-2011. Ovo je šesnaesta izložba Kreativne radionice Brod koju vodi akademski slikar Predrag Goll, a u njoj radi dvadesetak slikara amatera. Na ovoj izložbi izloženo je trideset i sedam akvarela koji su nastali u ovom vremenskom razdoblju, a izložba je posvećena Mariji Magdaleni Nikšić, članici radionice koja je preminula ove godine.

O samoj slikarskoj tehnici akvarel, koja je vrlo zahtjevna, rjeđe se susreće među slikarima, a još su rjeđe izložbe akvarela. Posljednja je bila prije trideset godina, istakao je na otvorenju Predrag Goll. Izložbu je otvorio voditelj požeškog Zavoda akademik Dubravko Jelčić, istakavši svoju radost izloženim akvarelima, koji iako rađeni rukama amatera ne zaostaju za umjetničkim djelima. Tomu je svakako zaslužna i iskusna ruka voditelja radionice Golla.

Otvorenju je nazočio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, savjetnik požeškog gradonačelnika Ivan Čolak, slikari Kreativne radionice Brod i građani Požege.