Banner 750x94 cestitka 1,3 1

15

Banner 750x94 cestitka 1,2

la garage bilburger razanj

Breadcrumbs

Utorak, 22 Studeni 2011 10:00

Zaštitnici sv. Ceciliji pjevalo 550 pjevača

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SUSRET CRKVENIH ZBOROVA POŽEŠKE BISKUPIJE

POŽEGA - Tradicionalni susret župnih pjevačkih zborova Požeške biskupije u prigodi blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe održan je u subotu 19.sStudenog. Susret na kojem se okupilo oko 550 pjevača iz 21 zbora počeo je molitvom u Dvorani sv. Terezije Avilske i pozdravnom riječju Marija Rašića, voditelja Pastoralnog centra Požeške biskupije. Zatim se u koordinaciji Alena Kopunovića Legetina, zborovođe i orguljaša požeške katedrale, svaki zbor predstavio pjevanjem zadane pjesme, odnosno psalma, te pjesme po izboru. Središnji dio susreta bilo je sudjelovanje na euharistijskom slavlju u katedrali koje je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević, a na kojem su pjevali svi zborovi.
Biskup je u uvodu svete mise čestitao pjevačima blagdan sv. Cecilije i zahvalio što svojim glasom, a još više vjernički raspoloženim srcem doprinose ljepoti liturgijskih slavlja, te dodao da svojim dolaskom na ovaj susret u Požegi svjedoče kako pod njezinom zaštitom žele vjerno njegovati liturgijsku pjesmu, važnu sastavnicu svetih slavlja.
Druženje pjevača nastavljeno je uz prigodni domjenak u sportskoj dvorani Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije gdje je svakom zboru uručeno priznanje za sudjelovanje.