Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 11:00

Za projekt "Mali dom kulture" KUD-u "Svilenka" iz Buka odobreno 75 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

ZAGREB / PLETERNICA - Za svoj projekt EU sredstva dobio je i KUD "Svilenka" iz Buka i to u visini od 750 tisuća kuna. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, pod programom “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“
Partner na projektu je Grad Pleternica koji potiče rad brojnih udruga pa tako i KUD Svilenka iz Buka, koji dugi niz godina na volonterskoj bazi radi i čuva nematerijalnu kulturnu baštinu svoga kraja.
Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić ističe kako su članovi KUD-a Svilenka uvijek puni entuzijazma i inicijative. – Nedavno smo za njihove potrebe jedan prazan prostor u selu stavili u funkciju, a putem ovog projekta taj prostor ćemo dodatno adaptirati i prilagoditi njihovim potrebama. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, pod programom “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ što nam je izuzetno važno jer ne opterećujemo gradski proračun.
Ugovor za projekt u kojem su predviđene razne aktivnosti očuvanja kulturne baštine potpisala je predsjednica KUD-a Svilenka, Branka Leist u Zagrebu, na svečanom potpisivanju ugovora u prisutnosti ministra Regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića. – Čim sam svojim članovima javila vijest da smo potpisali ugovor nastalo je opće oduševljenje, već dugi niz godina radimo, trudimo se i uspijevamo u tome. Ovo je potvrda da radimo kvalitetno i da ćemo tako i nastaviti. Veliku pomoć u svemu smo imali od našeg Poduzetničkog centra i Grada Pleternice. Jedva čekamo krenuti sa aktivnostima i pokazati sve ono što znamo, čime se ponosimo i za što živimo.
KUD Svilenka je čest gost na brojnim nastupima diljem Hrvatske, ali i susjednih zemalja, njeguju izvornu tradiciju i baštinu svoga kraja, a svake godine u kolovozu organiziraju tradicionalnu smotru Pučkog crkvenog pjevanja u župnoj crkvi u čast Gospi Snježnoj.