Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Travanj 2021 10:24

"Zlatni glas zlatne doline 2021." Kaptol odgađa se za 18. lipnja zbog epidemiološke situacije

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KAPTOL - Nepovoljna epidemiološka situacija vezana uz korona virus uzrokovala je promjenu datuma održavanja tradicionalnog 46. Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2021. u Kaptolu. Prvotno je bilo predviđeno da se ta priredba održi 7. svibnja jer je poznato da se festival uvijek održavao tijekom prve polovine svibnja, no odlukom organizatora novi termin je petak 18. lipnja. Tada će nastupiti pjevači, pjevačke skupine i tamburaški sastavi iz naše i okolnih zemalja.

Nove pjesme za ovaj festival napisali su brojni poznati autori kao što su Ivica Plivelić. Stjepan Rudinski, Đurđa Habel, Krunoslav Dražić, Berislav Majstor, Bože Zovko, Branimir Mikić, Ivica Orlić, Davor Totović, Josip Valentić, Davor Magušić, Dario Balekić, Tomislav Nemet i drugi, a biti će premijerno javno izvedene na festivalu uživo u  dvorani Osnovne škole Vilima Korajca.

Nedavno je zaključen natječaj za nove pjesme, te se priprema objavljivanje festivalskog albuma. Ovogodišnji festival će se uklopiti u proslavu Dana općine Kaptol, ali i u veliki jubilej 800 godina prvog spomena toga mjesta.

Festival prošle godine nije održan zbog pandemije korona virusa, ove godine soliste će pratiti šesteročlani tamburaški sastav Rubato iz Slavonskog Broda pojačan sa sviračima na harmonici i bubnjevima, a nastupit će više tamburaških sastava i pjevačkih skupina. Među pjesmama dio je od autora i izvođača izvan granica Hrvatske jer su tu uradci iz Bosne i Hercegovine, Austrije, te Švicarske.

Organizator festivala je općina Kaptol, a u taj posao se uključuje i novoosnovana Turistička zajednica Zlatni Papuk. Dogovoreno je kao i prethodnih godina, dobro medijsko pokrivanje festivala, čiju će snimku emitirati više od 15 televizija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Jedan od medijskih pokrovitelja festivala dugu niz godina je i tjednik Kronika požeško-slavonska i portal www.pozeska-kronika.hr