Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Lipanj 2021 06:52

"Ljeto u Pleternici" sa nizom aktivnosti svaki dan kroz srpanj i kolovoz

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PLETERNICA - Ove godine kroz manifestaciju "Ljeto u Pleternici" pripremljeno je niz aktivnosti svaki dan kroz srpanj i kolovoz, od radionica, predstava, sporta, folklora, a sve za djecu i odrasle. Kako do sada nije bilo manifestacija i velikih događanja zbog epidemioloških mjera, Pleterničani će svakako dobro prihvatiti ove aktivnosti i zabaviti se kroz cijelo ljeto. Što su sve pripremili u TZ i gradu Pleternici za srpanj, na tiskovnoj konferenciji je iznijela gradonačelnica Marija Šarić.

IMG 8642– Uobičajene manifestacije ne možemo organizirati zbog epidemioloških mjera koje su produžene do 30. lipnja. Upravo zbog toga smo zamolili sve naše ustanove i udruge da se odreknu ljetnog odmora i da ovo ljeto bude radno, da zajedno ponudimo niz različitih sadržaja našim sugrađanima kroz različite aktivnosti u njihovim prostorima. Sve smo to saželi u ovaj program “Ljeto u Pleternici” za srpanj, a program za kolovoz još pripremamo. Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizirala je kroz cijeli tjedan niz sadržaja za odrasle i djecu. Osim toga organiziraju i sad već poznati Knjignik na Trgu bećarca u sklopu kojeg će biti radionice, predstave i slično. Što se tiče ostalih programa, u Malom domu kulture u Resniku imamo programe na dnevnoj razini što znači da se svaki dan održavaju neke radionice na koje su pozvani svi. To su: kreativne, psihološke, folklorne i dramsko-amaterske radionice.IMG 8647


Niz kreativnih radionica, tjelovježbi, informatičkih radionice, radionice i aktivnosti za djecu u potrebama organizirane su u Centru Udruga koje vodi Udruga Osmijeh. 

Nismo zaboravili niti sport, istakla je gradonačelnica Šarić te navela koje sve sportske škole će biti aktivne za vrijeme ljeta, škola nogometa, škola košarke i škola tenisa. Posebno je važno da su sve sportske škole besplatne, a ukratko o radu iznijele su voditeljice škola iz Tenis kluba Neo, NK Slavije i ŽKK Plamen.

 

 

Ljeto u PLeternici 2021 115x170 01