Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Lipanj 2021 13:13

Najavljen ovogodišnji Aurea fest tri dana krajem kolovoza

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Najavljen je ovogodišnji Aurea fest u Požegi koji će se održavati, najranije do sada, posljednji vikend u kolovozu, od 27. do 29. kolovoza. Iako se još neznaju koje će epidemiološke mjere biti na snazi, Upravni odbor Aurea festa morao je donijeti plan i program održavanja fesdtivala.

Pokrovitelj festivala je Grad Požega, a zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević zahvalio se organizatorima te odao priznanje kao entuzijastima, za intenzivan rad u pripremi festivala u iznimno neizvjesnim uvjetima pandemije, kako bi s jedne strane zadržali visoku razinu kvalitete, ali i bili u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i Požega ostala sigurna destinacija.

IMG 8785

Direktor festivala Ivan Bunjevac najavio je da festival i ove godine ostaje trodnevna manifestacija, te da će tradicionalno započeti u petak 27. kolovoza povorkom i Festivalom običaja i kulturne baštine, s nastupom KUD-ova i izborom najgizdavije Šokice, dok će dan završiti tamburaškim koncertom.

Drugi dan festivala je 28. kolovoza i Aurea Jazz Fest. Prodirektor jazz festivala Zvjezdan Marjanović najavio je izniman događaj, jer ove godine Big Band Požega slavi desetu obljetnicu. Ovaj ponajbolji amaterski big band u Hrvatskoj stvorio je dodanu vrijednost za grad Požegu, promičući ju u Hrvatskoj i regiji na najbolji mogući način. Big Band Požega održat će koncert uz gudački orkestar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog te brojne goste, soliste i instrumentaliste. Večer završava koncertom Matije Cveka & The Funkensteinsa.IMG 8786

U nedjelju 29. kolovoza je središnji dio festivala, tradicionalne Zlatne žice Slavonije. I ove godine nastupit će eminentna imena tamburaške glazbe, najavio je prodirektor Krunoslav Dražić. Festivalskim orkestrom ravnat će maestro Antun Adžić, na temelju uspješne suradnje festivala s izvrsnom Glazbenom školom Požega. Na kraju Zlatnih žica Slavonije slijedi koncert Berde Banda.

Umjetnički direktor festivala Damjan Pirović dodaje da će sva tri dana festivala pratiti Hrvatska radio televizija. U petak i subotu program će se snimati, dok su nedjeljne Zlatne žice Slavonije u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji i u programu Hrvatskoj radija.

IMG 8787

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga Aurea Festa Požega Silvija Podoljak na kraju je istaknula dugogodišnje partnerstvo sa zlatnim sponzorom Kutjevom d.d., te će sredinom kolovoza u prostoru vinarije biti održana i ceremonija punjenja festivalskog vina i predstavljen konačni program festivala.

Organizacijski odbor zahvalio je medijima, sugrađanima i gostima, koji svih ovih godina kao dobri ambasadori grada šire dobre vibracije Aurea Festa Požega.