Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 10 Listopad 2021 11:42

Promocija zbirke pjesama Filipa Matasića "Kako je lijepa moja dolina"

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Kroz cjelovečernji glazbeno-recitatorski program u Gradskom kazalištu Požega održana je promocija prve zbirke pjesama pjesnika Filipa Matasića iz Požege pod nazivom "Kako je lijepa moja dolina". Predstavljanje i program su uveličali Mješoviti pjevački zbor Vila Velebita iz Požege, Tamburaški orkestar Glazbene škole Požega po ravnanjem Valentina Petranovića, predsjednik Zavičajnog društva Vila Velebita dr. sc. Josip Fajdić i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović te brojni članovi obitelji i prijatelji iz Vile Velebita budući da je Filip Matasić član društva i član pjevačkog zbora, ali i ljubitelji poezije.

Posebnu pohvalu Filipu Matasiću na prvom ukoričenom djelu, njegovim pjesmama koje je počeo pisati kao srednjoškolac, a intenzivnije nakon obiteljske tragedije kada ga je prerano napustila supruga.

- Mene posebno raduje objava svake knjige, pojava svakog pisanog rada bilo znanstvenog, putopisnog, proznog ili pjesničkog djela, jer je to još jedna pobjeda kulture nad nekulturom. Pojava svakog koncerta, izložbe je pobjeda kulture u uspavanosti koju je obuzeo naš grad. Pogrešno je reći da se na kulturnom planu ništa ne događa, ali može se reći da se ne događa dovoljno - istakao je Josip Fajdić, izražavajući i nadu da to neće biti prva i zadnja pjesnička zbirka Matasića, nego da ćemo uskoro imati priliku slušati i čitati još njegovih pjesama.

Posebne pohvale autoru izrazila je i u ime požeškog gradonačelnika pročelnica Maja Petrović, a o samom autoru i recenziju na izdanu Zbirku pjesama iznijela je prof. Marija Radonić. Do sada je 5 pjesama iz ove zbirke već uglazbljeno pa je dio i izveden u večeri promocije.

Tijekom večeri isprepletale su se pjesme u izvođenju Mješovitog pjevačkog zbora Vila Velebita i Tamburaškog orkestra Glazbene škole Požega te stihove iz knjige koje su recitirali Kata Tutić, Mirjana Bajić  i Anđa Git iz Vile Velebita, Mira Kraljak, Antun Glasnović, Marija Radonić, voditelj programa Boris Benčić i unuka Filipa Matasića, učenica Marija Krnić.

Autor: Vladimir Protić

Galerija slika