Ispiši ovu stranicu
Subota, 02 Travanj 2022 08:54

Otvorenje Izložbe ulja na platnu Anite Stojčević, učiteljice iz Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

PLETERNICA - Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica bila je domaćinom otvorenja Izložbe ulja na platnu slikarice Anite Stojčević, učiteljice iz Kutjeva. Otvorenje je ponovno u režiji ravnatelja knjižnice Franje Novaka bilo puno šušura i zaista pravi kulturni događaj u Pleternici, uz glazbu, recitacije stihova, folklor i likovnost u punom koloritu.

Svečanost otvaranja započeo je svirkom na samici Duško Bijelić na samici, Anica Kukuruzović je recitirala pjesme požeške pjesnikinje Đurđice Gatjal. O slikarici je govorila akademska slikarica Anita Grbavac Jakobović koje je godinama bila mentorica Aniti Stojčević i pod njezinom iskusnom rukom napravila dio svog slikarskog opusa. U predahu su učenice Glazbene škole Požega Ljubica Marković i Mia Čevapović na gitarama izvele nekoliko skladbi. Nakon glazbe svoje pjesme je recitirala Jasna Kajtar, a nešto o slikarici je govorio i Dragutin Bajt, umirovljeni nastavnik likovne kulture i poznati pleternički slikar. Na red je došao i KUD Bektež čiji članovi su izveli nekoliko a'capela slavonskih izvornih pjesama. Na kraju programa nekoliko rečenica o svojem slikarstvu rekla je i autorica 30-tak izloženih slika, Anita Stojčević, a zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić izložbu je proglasio otvorenom.

Autorica Anita Stojčević nakon osnovnog školovanja u Kutjevo odlazi u Osijek, gdje završava Srednju školu iz odgojno obrazovnog usmjerenja, dvogodišnji studij Pedagoškog fakulteta u Osijeku, te dopunski učiteljski studij na Visokoj školi gdje diplomira 2004. godine stekavši znanje diplomirane učiteljice razredne nastave. Odmah upisuje i poslijediplomski stručni studij na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i 2008. stječe titulu magistra nastave i organizacije u osnovnoj školi.

Cijelo vrijeme od 1991. godine radi kao učiteljica razredne nastave u OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu. Majka je troje djece i živi u Zarilcu i Požegi.

Slikarstvom se ozbiljnije počela baviti 2016. godine nakon završenog tečaja kod akademske slikarice Anite Grbavac-Jakobović, a izložene slike su rezultat tog višegodišnjeg rada.

Galerija slika