Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 08 Travanj 2012 11:12

Antonija Tušek na smotru u Istru

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

OŠ STJEPANA RADIĆA DRUGI PUTA NA DRŽAVNU SMOTRU DAROVITIH UČENIKA ,, NOVIGRADSKO PROLJEĆE,,  - 

ČAGLIN – Škola Braća radić iz Čaglina ponovno je pozvana na državnu smotru darovitih učenika, koja se održava u istarskom Novigradu. Tamo se okupljaju daroviti učenici i iskusni voditelji koji kroz kreativan izričaj svake godine obrade po jednu temu. Prošle godine na Novigradsko proljeće otišle su tri učenice koje su učestvovale s literarnim i novinarskim radom, a ove godine odlazi učenica 7. razreda Antonija Tušek i njen mentor Stjepan Biondić učitelj hrvatskog jezika.

-  Antonija iza sebe ima, sportskim rječnikom rečeno ,,već mnogo utakmica u nogama,, što se tiče novinarskog, odnosno literarnog izričaja. Osvajala je prva mjesta na literarnim natjecanjima, bila glavni urednik školskog lista, aktivna u učeničkoj zadruzi, a uz to uvijek spremna pomoći slabijim učenicima. Jednom riječju naša Antonija je zaista svestrana i nadarena, a uz to i vrlo skromna i izuzetno pristojna učenica. Slobodno možemo reći kako se bez njenog aktivnog sudjelovanja u svim školskim aktivnostima, ništa ne može događati u našoj školi. Vodi školske priredbe, sudjeluje u obilježavanju svih prigodnih datuma i manifestacija u školi i lokalnoj samoupravi, piše pjesme i sastave, od kojih su neki uvršteni i u zbirku ,, Duša moja, hrvatski je kraj“ – istakla je pedagoginja Ljiljana Đurđević.

Na taj način učenici kažu u školi pronose glas o svojoj školi i svome kraju širom Lijepe naše, na što su oni izuzetno ponosni.