Banner 750x94 gume barišić

Untitled 1

Breadcrumbs

Srijeda, 16 Studeni 2011 22:14

Mirko Duspara - Bliže ljudima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA – Promocijom prvog dijela svoje knjige „Bliže ljudima“ Mirko Duspara, gradonačelnik Slav. Broda, započeo je i izbornu kampanju HSP- a. Duspara je nositelj liste Hrvatske stranke prava za 5. Izbornu jedinicu na skorim parlamentarnim izborima.

Požežanima se predstavio i iz drugog ugla, kao spisatelj, koji za svoju knjigu kaže da nije vrhunsko književno djelo, ali je njegova priča o ljubavi, istini, strasti, volji, želji i uspjehu. - Nastala je sa željom da približim ljudima stvarnu sliku „borbe“ koja se svakodnevno događa iza zatvorenih vrata Ureda gradonačelnika u Slavonskom Brodu. Ta borba uspoređena je s Domovinskim ratom, kojega sam kao liječnik na terenu, na prvoj crti bojišnica, bio aktivni sudionik. Cijelo jedno poglavlje posvećeno je ratu, a uz to tu su i poglavlja o radu u bolnici, te uplitanju politike u njezin rad, o prijateljima koji se prometnu u neprijatelje kad vam je najteže, o obitelji, koja mi je najveća podrška u životu, te o idealima kojima sam vođen i vodit ću se i dalje – istakao je Mirko Duspara na predstavljanju knjige u Kazališnoj kavani u Požegi.

Kroz priče i osvrt čitatelj može saznati njegov životni put, s kojim se sve izazovima susretao kako bi kao građanin i gradonačelnik Slavonskog Broda pokušao ostvariti svoje vizije.

Izdavaštva ovog intrigantnog djela, koje je i danas sudski osporavano, pa je zapravo izašao samo prvi dio knjige, prihvatila se izdavačka kuća „Edicije Božičević“, a kao uvod u knjigu izdana su četiri od ukupno osam poglavlja koja se uskoro očekuju, a među kojima će se naći i priča o pokušaju pljačke grada Slavonskog Broda.