Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Studeni 2012 20:43

Zajedno i na lokalne izbore 2013.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZAJEDNIČKO DJELOVANJE HNS I HSU U GRADU I ŽUPANIJI -

POŽEGA - U organizaciji gradske organizacije HNS-a, održan je zajednički sastanak HNS-a podružnice Požega, s Gradskom organizacijom HSU-a Požega, u prostorijama HNS-a. Ispred HNS-a sastanak je vodio predsjednik podružnice Požega Damir Kovačević, dok je HSU predstavljao predsjednik Svetislav Marić. Tema sastanka bila je pregled dosadašnje suradnja ovih dviju partnerskih stranaka te mogućnosti i perspektiva nastavka, kako su se svi prisutni složili, ove kvalitetne suradnje, temeljene na iskustvima koja su se pokazala vrlo dobra.

Svetislav Marić HSU, analizirao je dosadašnju suradnju koja se manifestirala na zajedničkom izlasku na izbore za Mjesne odbore grada Požege ovoga proljeća, organiziranje i provođenje aktivnosti pred parlamentarne izbore, zatim na zajedničkim promotivnim akcijama kao na primjer povodom Uskrsa i Dana Europe, zajedničkih tiskovnih konferencija, te zaključio da će on osobno podupirati ovakav vid suradnje i u budućnosti. Zahvalio se i na mogućnosti korištenja prostora koji HSU do sada nije imao.

- Ovo je nastavak dobre suradnje koju smo kao koalicijski partneri počeli još od 2010. godine kada smo u Saboru ostvarili zajednički klub zastupnika, te smo tu suradnju nastavili i unutar Kukuriku koalicije, ostvarivši zapažen broj zastupnika, pa je opravdano očekivati nastavak te suradnje i danas kada se pripremamo za lokalne i regionalne izbore. Čvrsto sam uvjeren da ćemo na tragu dosadašnje suradnje naći zajednički interes, te građanima grada Požege pred predstojeće lokalne izbore, ponuditi kvalitetan, opće prihvatljiv i razvojni program za grad Požegu, a koji ćemo uskoro i predstaviti široj javnosti – istakao je Damir Kovačević.

Sastanku su nazočili i županijski predsjednici obiju stranaka Tomislav Pečur i Branimir Šćulac, a koji su istakli da će ovakve radne sastanke organizirati u svim ostalim organizacijama na području Požeško-slavonske županije, u cilju iznalaženja interesa za zajednički nastup na predstojećim izborima.