Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 18 Prosinac 2019 14:32

Naša kandidatkinja, sadašnja je i uvjereni smo buduća predsjednica RH

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

HDZ ŽO POŽEŠKO-SLAVONSKA DALA SVOJU PODRŠKU PREDSJEDNIČKOJ KANDIDATKINJI KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ  -

POŽEGA – U nedjelju 22. prosinca održat će se predsjednički izbori, a neposredno pred izbore Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije je održao tiskovnu konferenciju i dao punu podršku kandidatkinji HDZ-a. Tiskovnu je vodio predsjednik ŽO prof. dr. sc. Željko Glavić, a nazočili su i članovi Predsjedništva ŽO HDZ-a Darko Puljašić, Antonija Jozić, Anamarija Blažević i Vlado Boban.

Na predstojećim izborima 11 je predsjedničkih kandidata. Koje su, po Vašem mišljenju, prednosti HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović pred ostalim kandidatima?

 - Naša kandidatkinja, sadašnja, i uvjereni smo, buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bitno se razlikuje od ostalih predsjedničkih kandidata, i u onome što je i kako radila do sada i u programu koji nudi za predstojeći petogodišnji mandat. Iza nje je uspješna karijera u domaćoj i međunarodnoj politici, kao predsjednica je pokazala da razumije politiku, da razumije poziciju, smisao i ovlasti predsjednice države, da može u domaćoj politici sugerirati rješenja važnih pitanja od interesa građana, da može i kritizirati izvršnu vlast a da pri tome ne dovodi u pitanje suradnju i dobre odnose između najvažnijih državnih institucija, na način da to bude u interesu razvoja Hrvatske i pronalaženja najboljih rješenja, a ne svađalačkog natjecanja u pokazivanju moći, kakvom je sklon osobito kandidat Zoran Milanović, čovjek čiji je premijerski mandat zapamćen po zaduživanju države koju je usput nazvao i „slučajnom“, po teškoj suradnji najvažnijih poluga vlasti, nerazumijevanju i nepoštivanju pravila međunarodnih odnosa i vanjske politike, omalovažavanju braniteljske populacije.

Predsjednica je u svom prvom mandatu pokazala da je vrlo emotivna osoba koja razumije i one najranjivije slojeve društva, obišla je svaki kutak lijepe naše, širila pozitivnu energiju, veselila se našim uspjesima u sportu, znanosti, gospodarstvu, turizmu, politici, zahvaljujući i njoj Hrvatska danas u svijetu ima poziciju prepoznatljive i relevantne države. Uz sve to bila je i stabilna poluga vlasti, respektabilna i u najvećim centrima političke moći u svijetu.

Program koji danas nudi za slijedeći mandat je nastavak politike razvoja Hrvatske, kontinuitet izgradnje boljeg i bogatijeg društva, suradnja sa svima koji u tome mogu pomoći, nastavak suradnje s Hrvatskom vladom na reformama koje su u posljednje tri godine značajno promijenile sliku Hrvatske u međunarodnim odnosima, podigle osobni i opći standard, stvorile pozitivnu klimu neophodnu za dalji napredak hrvatskog društva.

A što nude ostali kandidati? Zapravo ništa. Nude promjene ali ne znaju ni s kime ni kako to napraviti, a nije jasno ni koje promjene. Uglavnom bi mijenjali Ustav da dobiju neke dodatne moći, zaustavljali bi sve pa će onda vidjeti što dalje. Drugim riječima, eksperimentirali bi s Hrvatskom. Miroslav Škoro bi sada brinuo o HDZ-u kojeg je bar dvaput iskoristio i onda napustio, HDZ bi razjedinio, podijelio u frakcije, sve međusobno posvađao a sebi povećao ovlasti, Hrvatska bi valjda bila dvorište a on „gazda u svom dvorištu“.

Ovi izbori utjecat će, na svoj način,  na smjer, brzinu i opseg razvoja Hrvatske. Nemamo vremena ni volje za eksperimente. Jedino kandidatkinja HDZ-e Kolinda Grabar Kitarović jamac je boljeg sutra za sve hrvatske građane –  zaključio je predsjednik Glavić.