Ispiši ovu stranicu
Subota, 29 Svibanj 2021 10:26

Požežani odahnuli a posrnuli gradonačelnik Puljašić predao grad novom gradonačelniku dr. sc. Željku Glaviću

Ocijeni sadržaj
(32 glasova)

POŽEGA - Novi požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić i službeno je preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Požege, primopredajom ovlasti između njega i bivšega gradonačelnika Darka Puljašića. Požežani konačno odahnuli, jer posrnuli gradonačelnik Darko Puljašić uporno nije htio dati ostavku na mjesto gradonačelnika, iako je zbog optužbi za kriminalne radnje promptno dao ostavku na mjesto saborskog zastupnika, a raspuštanjem Gradske organizacije HDZ-a Požega ostao i bez mjesta predsjednika.

5ee4c505b6eebc63c100d449f7b255f4 XLUz njih dvojicu i pročelnice upravnih odjela i službi Grada Požege, primopredaji su u Gradskoj vijećnici Grada Požege nazočili i novi gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević te bivši gradonačelnikov zamjenik Mario Pilon.

Podsjetimo, na redovitim lokalnim izborima održanima 16. svibnja 2021. godine, dr.sc. Željko Glavić, kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika u konkurenciji troje kandidata pobijedio je u prvom krugu izbora s 50,11% dobivenih glasova.

Kako je grad Požega kao županijsko središte do sada dosta zaostajao u razvoju za ostalim gradovima na području Požeško-slavonske županije, nadamo se da će s novim rukovodstvom, koje će smjeti doći u Zagreb u ministarstva i Vladu RH krenuti s ubrzanim razvojem. To je već najavila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, a i ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak za nedavnog susreta s novim požeškim gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem. Grad Požega dobio je novi ITU mehanizam koji mu kao županijskom središtu osigurava više novca iz EU fondova i same RH, što će sigurno ubrzati razvoj.