Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 17 Lipanj 2021 18:21

Konstituirano Gradsko vijeće grada Požege a za predsjednika izabran Matej Begić

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

POŽEGA -  Održana je Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Požege nakon održanih Lokalnih izbora 16. svibnja. Vijeće grada Požege nakon smanjenja broja vijećnika broji 19 vijećnilka.

IMG 8366

Na izborima je koalicija HDZ - HSU dobila 9 vijećnika: Matej Begić, Maja Petrović, Ivan Peharda, Matea Čeliković, Ante Kolić, Silvija Sertić, Miroslav Crnjac, Valentina Matijašević i Hrvoje Ceranić, lista SDP-a 6 vijećnika: Mitar Obradović, Dinko Zima, Martina Vlašić Iljkić, Tomislav Hajpek, Ivana Bouček i Luka Samardžija, lista MOST-a dobila je 2 vijećnika: Antonio Šarić i Josip Matković, te lista Domovinskog pokreta 2 vijećnika:  Dijana Krpan i Miroslav Penava.

Predsjednik Mandatno imunitetne komisije Ante Kolić iznio je tri zahtjeva za mirovanjem mandata, sa liste HDZ umjesto Mateje Čeliković vijećnik će biti Stjepan Galić, a sa liste SDP-a umjesto Martine Vlašić Iljkić vijećnik će biti Ivan Vlahović, a umjesto Luke Samardžije mjesto vijećnika zauzima Magdalena Turkalj Čorak.IMG 8383

Nakon zamjena svi vijećnici su pod predsjedanjem prvoga sa liste koja je dobila najviše glasova, a to je Matej Begić, položili prisegu. Na prijedlog trećine vijećnika prišlo se izboru za predsjednika Gradskog vijeća. Predloženi kandidat Matej Begić dobio je 11 glasova, jer su listu koalicije HDZ i HSU koja je imala 9 vijećnika svojim glasom podržalo dvoje vijećnika Domovinskog pokreta. Za prvog potpredsjednika izabrana je Dijana Krpan, gotovo jednoglasno, protiv su bili samo vijećnici MOST-a, a za drugog potpredsjednika izabran je Mitar Obradović, gotovo jednoglasno, suzdržani su bila samo dva vijećnika MOST-a.

Nakon završenih izbora vijećnicima se obratio novo izabrani predsjednik Matej Begić koji se zahvalio na izboru i zaželio svima dobar i plodonosan rad u Gradskom vijeću.

IMG 8386

 

Na kraju se svima obratio nedavno izabrani gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić koji je istakao da se nada da će svi, bez obzira na stranačku pripadnost raditi za boljitak grada Požege i njegovih građana. Napomenuo im je da iznad stare gradske vijećnice Dubrovačke republike piše, zaboravite privatno - bavite se javnim. Obećao je da s njegove strane i strane njegovog zamjenika dr. sc. Borislava Miličevića sigurno neće biti podvala i niskih udaraca, a tako očekuje i od svih vijećnika. Neke male političke razlike mogu biti samo na korist boljim rješenjima. Smatra da svi moraju nešto dati za ovo društvo.