Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Lipanj 2021 07:50

Konstituirano je novo Gradsko vijeće grada Pleternice i održana 1. Radna sjednica novog saziva vijeća

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

PLETERNICA - Održana je Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Pleternice sa novim vijećnicima izabranim na Lokalnim izborima 16. svibnja. Gradsko vijeće Pleternice po novom zakonu ima nešto manje, sada 15 članova.

IMG 8403

U Gradsko vijeće ušli su sa liste HDZ-a 10 vijećnika: Antonija Jozić, Anto Barbarić, Ivan Vukoja, Anamarija Petković, Josip Kalan, Valentin Petranović, Marko Markota, Nikočla Raguž, Mario Slatina i Zdravko Novak. Sa liste koalicije Domovinski pokret i MOST ušlo je 5 vijećnika: Hrvoje Galić, Mirela Mezak Matijević, Marijana Miškić, Zlatko Banožić i Ivan Krešić.

IMG 8401

Zbog nespojivih dužnosti mandat je u mirovanje stavila Antgonija Jozić koja je izabrana na dužnost županice Požeško-slavonske županije a umjesto nje u vijeće je ušla Helena Matošević. Nakon položenih prisega svih vijećnika prišlo se izboru predsjednika Gradskog vijeća, a izabran je Anto Barbarić, dok su za prvog potpredsjednika izabrali Marka Markotu, a za drugog potpredsjednika Hrvoja Galića. Pred novim predsjednikom Gradskog vijeća prisegu su položili nova gradonačelnica Marija Šarić i novi stari zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

IMG 8410

Nakon završenog konstituiranja odmah je održana i 1. Radna sjednica sa čak 17 točaka dnevnog reda bitnih za funkcioniranje i rad grada, a donesen je i 2. Rebalans gradskog Proračuna grada Pleternice.