Ispiši ovu stranicu
Utorak, 01 Ožujak 2022 08:31

Požeško-slavonska županica Jozić s delegacijom u posjetu Izraelu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Veleposlanstvo Države Izrael u Zagrebu pokrenulo je i, u suradnji s Izraelskim izvoznim institutom i Gospodarskim odjelom Ministarstva vanjskih poslova u Jeruzalemu, organiziralo poljoprivredno studijsko putovanje za izaslanstva 6 hrvatskih županija: Virovitičko-podravske (na čelu sa županom Igorom Androvićem), Brodsko-posavske (na čelu sa zamjenikom župana Markom Šimićem), Vukovarsko-srijemske (na čelu sa županom Damirom Dekanićem), Požeško-slavonske (na čelu sa županicom Antonijom Jozić), Međimurske (na čelu sa županom Matijom Posavcom) i Dubrovačko-neretvanske (na čelu s dožupanom Joškom Cebalom) županije. Ovaj posjet Izraelu jedan je od brojnih događaja kojima Veleposlanstvo Države Izrael obilježava 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa Države Izrael i Republike Hrvatske.

U trodnevnom programu u trajanju od 28.02. - 02.03.2022. delegacija će posjetiti 8 izraelskih tvrtki koje se bave poljoprivrednim tehnologijama – navodnjavanjem i preciznom poljoprivredom – te će imati priliku istražiti tehnologije prikladne za svoje županije. Osim toga, posjetit će 3 kibuca i upoznati se s načinom života u kibucu.

Izrael, preko veleposlanstva u Zagrebu, aktivno surađuje s Republikom Hrvatskom u razmjeni znanja iz područja poljoprivrede te želimo nastaviti produbljivati ​​prijateljske odnose i razvijati poslovnu suradnju u mnogim dodatnim područjima poput kibernetičke sigurnosti, umjetne inteligencije i klimatskih inovacija na obostranu korist i zadovoljstvo naših zemalja i naroda.