Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 19 Prosinac 2022 13:50

„Zar vi mislite da smo mi kreteni?!“- stav Gradonačelnika „Slavonske Atene“ o upitima vijećnika

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA -  Nakon održane 16. sjednice Gradskog vijeća grada PŠožege v ijećnici Kluba vijećnilka SDP-a poslai su priopćenje s komentarima na postavljena pitanja vijećnika, koje donosimo u nastavku tekstra:  - Tijekom 16. sjednice Gradskog  vijeća Grada Požege Gradonačelnik je pokazivao izuzetnu netrpeljivost prema pitanjima vijećnika SDP-a, te je svojim „odgovorima“ nudio sve, samo ne informacije koje su od njega tražene. Uglavnom smo iz odgovora dobili samo potvrdu o bahatosti, netransparentnosti i nestručnosti. Javnosti želimo prezentirati barem dio pitanja vijećnika SDP-a i „odgovora“ Gradonačelnika. 

Klupe na autobusnom stajalištu ispred crkve Svetog Duha

Na pitanje zašto se ne postave klupe na autobusnom stajalištu na Trgu ispred crkve Svetog Duha, te da li postoji ikakva zapreka za to, Gradonačelnik je odgovorio da to pitanje postavljaju oni koji žele nekom napakostiti.

Gradonačelnik skriva podatke o bodovanju projekata na natječajima za bespovratna sredstva

Na pitanje vijećnika SDP-a o broju bodova koji postižu projekti Grada na natječajima za bespovratna sredstva , kako bi građani imali transparentnu informaciju o kvaliteti projekata koje Grad prijavljuje, Gradonačelnik je upitao vijećnika što će to njemu. Pitanje je postavljeno u cilju utvrđivanja točnosti Gradonačelnikove izjave da Požega ne može proći na projektima samo zbog toga što se nalazi u kategoriji razvijenijih gradova u Hrvatskoj, a što bi se iz bodovne liste moglo potvrditi ili demantirati.

„Zar Vi mislite da smo mi kreteni?!“

Na pitanje zašto se u proračun stavljaju projekti koji nisu prošli stručnu ocjenu i nisu prezentirani građanima, navodeći primjer stavke u proračunu za uređenje Trga Svetog Trojstva i izgradnje garaže. Gradonačelnika se pri tom podsjetilo kako je 2018.g. kao predsjednik Gradskog vijeća proveo odluku o kupnji kuće u ulici Pod gradom za gradsko parkiralište, a koje nikada nije realizirano. Odgovor je bio „Zar vi mislite da smo mi kreteni“, te da oni znaju valjda što rade, a da još nema niti idejnog rješenja.

Vijećnici SDP-a  će i nadalje postavljati pitanja Gradonačelniku 

Žalosno je da je niti vodilja u radu gradonačelnika Željka Glavića očito želja „da se nekom ne napakosti“ a ne potreba da se starijim građanima omogući dostojanstveno čekanje javnog prijevoza, kao i želja građana da se Trg Svete Terezije stavi u funkciju.

Skrivanjem podataka o bodovima za projekte kojima je Grad apliciralo na bespovratna sredstava, te stavom „što će vam to?“ (bodovi po stavkama projekta) i odgovorom na vijećničko pitanje, o nepostojanju jasnog plana koji bi bio prezentiran građanima za uređenje Trga, „zar vi mislite da smo mi Kreteni“ , pokazuje kojom se razinom bahatosti, netransparentnosti i nestručnosti upravlja našim gradom.

Gradonačelnik očito ne razumije da je posao vijećnika da ga se na vijeću propituje o bitnim pitanjima za građane, a ne da ga bespogovorno slušaju i aplaudiraju njegovim „uspjesima“.  Bez obzira na njegove „odgovore“, vijećnici SDP-a će i nadalje u Gradskom vijeću propitivati, tražiti informacije o radu Gradske uprave te predlagati rješenja koja su u skladu s željama i potrebama isključivo građana grada Požege. -  stoji u propćenju koje šalje Klub vijećnika SDP-a Gradskog vijeća Grada Požege.