Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 08:14

Učenike osnovnih škola s područja grada Požege najesen će radne bilježnice dočekati na školskoj klupi

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - U proračunu Grada Požege za 2022. godinu osigurano je 710 tisuća kuna za nabavu radnih bilježnica u školskoj godini 2022./2023.

Pravo na radne bilježnice imaju učenici od 1. do 8. razreda koji pohađaju osnovnu školu na području grada Požege, no uz osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač te Katoličku osnovnu školu u Požegi, Odlukom su obuhvaćeni i učenici od 1. do 8. razreda koji imaju prebivalište na području grada Požege, a pohađaju osnovnu školu izvan upisnoga područja grada, sukladno važećoj mreži škola.

Učenici će navedeno pravo ostvariti na način da će Škole prikupiti potrebne podatke o vrsti i količini radnih bilježnica te iste dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Požege.

Grad Požega će za škole kojima je osnivač provesti postupak javne nabave, dok će ostale škole provesti pojedinačne postupke nabave za svoje učenike. U oba slučaja, u visini utvrđenog iznosa, isplata sredstava za nabavu radih bilježnica će se izvršiti na račun Škole.

Sredstva za provedbu ove Odluke su predviđena Programom javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu u Gradu Požegi za 2022. godinu u visini od 710.000 kuna, a okvirno će obuhvatiti oko dvije tisuće učenika, ovisno o broju upisanih osnovnoškolaca.

Izvor: pozega.hr